Příspěvky označené štítkem ‘cukrovka’

cukr

Cukr – zabiják dokonalých křivek

Publikováno v sekci Jak zhubnout

V zimě je to u televize čokoláda, po které saháme, když se zachumlaní v dece díváme na oblíbený film, v létě zase všudypřítomná zmrzlina, která nás provokuje na každém rohu, v zoo, plovárnách i v obchodech. Čokoláda i zmrzlina mají jedno společné – rafinované cukry. Právě ty se řadí mezi nejúspěšnější přísady do jídel. Cukr je totiž levný, vylepší chuť a hlavně všem chutná! Proto se bez něj neobejdou bonbony, gumoví medvídci, cucavé bonbony, čokoláda nebo zmrzlina. A navíc, cukr je skvělá konzervační látka takže se nemusíte obávat, že by se vám sladké limonády zkazily. Tak proč je příjem cukru tak špatný?



nízkosacharidovka23

Speciál o nízkosacharidové dietě II.

Publikováno v sekci Dietní jídelníček

Pokračujeme v našem nízkosacharidovém speciálu. Dnes si povíme něco o ketóze a rizicích spojených, ostatně jako s každou, s touto dietou. Ketóza se označuje jako stav organismu charakterizovaný zvýšenými hladinami ketolátek v krvi. Tyto se tvoří v játrech, když poklesnou zásoby polysacharidů. Tělo potřebuje polysacharidy pro snadné štěpení cukru, který je zdrojem energie. Pokud se zdroje vyčerpají, přichází na řadu náhradní režim a tím je štěpení zásobního cukru v játrech i svalech, dochází k redukci váhy a k ochablosti svalů.



(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz